2015 - A WORLD WITHIN

A game I developed around 2015, but stop as it emerged into another project.

A World Within is a story based adventure game where you explore a mysterious, odd and beautiful world. Trough surrealistic visuals and heartrending music it aims tell a story of something beyond, something incomprehensible and something meaningful. Inspired by work as ICO, Nausicaä, Tarkovsky, Akira, Link to the past and Final Fantasy IX.

Article in the swedish magazine LEVEL.
_1190877-1


The Book: Esther´s dangerous adventure.
(Esthers farliga äventyr)

Made 2012 - 2015

En 65 sidor lång bok med fylld med oljemålningar och tuschteckningar. Text av Josefin Martell.

Boken handlar om Esther som flyr sitt tråkiga hem för att söka efter sin idol äventyren Einar den tappre. Under sitt sökande träffar hon två ägghuvudformade filurer som hon slår följe med för att hjälpa dem finna deras försvunna stad. Världen som Esther befinner sig i är full av jättar, monster och udda städer. Boken är tänkt till barn mellan kanske 7-10 år men jag hoppas att bilderna kan underhålla både barn såväl som vuxna. Boken ska prova sin lycka hos förlagen och om inte detta går vägen planerar jag att trycka upp exemplar på egen hand.

Untitled

Idén till boken kom juli 2012 när jag ritade denna bild. Aldrig tidigare hade jag ritat en så stor bild som i A2-format. Jag vad nöjd med stämningen som bilden gav och tänkte att jag borde göra en historia kring den. Det blev att jag valde personen som hoppar från det röda luftskeppet till min huvudperson utan att ha någon större idé om vad allt skulle handla om. Jag fortsatte att rita flera bilder om denna lilla tjej, fortfarande utan något större i åtanke. Mitt mål vid denna tidpunkt var att få klart ett gäng sammanhängande bilder och samtidigt träna på att teckna och måla. Under sommaruppehållet från högskolan 2013 målade jag nästan hälften av alla bilder till boken. Alla med oljefärg och i A2 format, det var också vid denna tid som jag tänkte ut handlingen mer i detalj, men utan att skriva ner något. Oljemålningarna tog väldigt långt tid och när skolan började igen kändes det svårt att komma igång igen och slutföra detta projekt. Det var inte för en våren 2015 när jag fick några tuschpennor av min flickvän Josefin som intresset för att göra klart boken vaknade till igen. När jag lärde mig att färglägga med tusch insåg jag att det gick så otroligt mycket snabbare än att jobba med olja och passade mina detaljerade bilder bättre. År 2015 hade jag blivit mycket bättre på att teckna än jag hade varit åren innan vilket resulterade att jag fick göra om en del gamla bilder så att de passade bra ihop med de nya. I Juli 2015 var alla bilder klara och då påbörjades allt redigeringsarbete, utgallring av bilder, layout-tänk etc. Det var också nu som Josefin skrev ihop hela handling. Ett imponerande arbete av henne med att knyta ihop alla bilder till en helhet genom att bara hålla sig till den information som fanns ritat i bilderna. Text fanns nu till bilderna och boken var klar!

Untitled